استاندارد PoE

WiKi


(Power over Ethernet) PoE تکنولوژی است که امکان انتقال برق را روی کابلهای شبکه امکان پذیر می سازد. به عنوان مثال دوربینهای تحت شبکه (IP Camera) در هنگام نصب به دو اتصال نیازمند هستند. اولا یک اتصال شبکه، برای انتقال داده تصاویر به منظور ضبط ویدئو و ابزارهای نمایش و دوما یک اتصال برق، برای تامین قدرت الکتریکی که دوربین نیاز دارد. حال اگر دوربین با استاندارهای PoE سازگار باشد، فقط نیازمند به اتصال شبکه می باشد، زیرا برق خود را از کابل شبکه دریافت می کند.

چرا از استانداردهای PoE استفاده می کنیم؟

مزایای استفاده از استانداردهای PoE به شرح زیر می باشد:

ذخیره کردن زمان و هزینه: کاهش زمان و هزینه های کابل کشی برق. با توجه به اینکه استاندارد PoE در هر محلی می تواند قرار داده شود، این فنآوری اجازه می دهد که تجهیزات شبکه بر روی سقفها یا دیوارهایی که دسترسی به پریزهای برق به آسانی امکان پذیر نمی باشد، نصب شوند.

انعطاف پذیری: بدون محدود شدن به وجود منبع برق، وسیله هایی مانند دوربینهای IP و Access Pointهای بی سیم، IP Phone می توانند در هر محلی که مورد نیاز است و کابل کشی شبکه وجود دارد قرار داده شوند.

ایمنی: تامین برق PoE هوشمند می باشد و به گونه ای طراحی شده اند که تجهیزات شبکه را از نوسانات برق (Over Load and Under Powering) و یا کابل کشی برق غیر استاندارد محافظت می کند.

قابلیت اطمینان: بجای اینکه برق مورد نیاز تجهیزات موجود توسط تعداد زیادی آداپتور تامین گردد، متوسط استانداردهای PoE از یک منبع تغذیه متمرکز و واحد که سازگار با استانداردهای جهانی می باشد تامین می شود. همچنین می توان توسط یک منبع تغذیه اضطراری به عنوان منبع پشتیبان استفاده کرد و تجهیزات را برای خارج کردن از مدار شبکه و یا راه اندازی مجدد از راه دور کنترل نمود.

مقیاس پذیری: قدرت و امکاناتی که در شبکه در اختیار شما قرار داده می شود به گونه ای است که نصب، راه اندازی و گسترش شبکه ارتباطی شما بسیار ساده و موثر امکان پذیر شود.

کاربردهای PoE

PoE کاربردهای بسیاری دارد، اما سه حیطه اصلی و کاربردی آن عبارت است از:

  1. دوربینهای تحت شبکه IP (IP Camera)
  2. Access Pointهای وایرلس (WiFi)
  3. تلفنهای تحت شبکه (VoIP)

 مجهز کردن شبکه به استاندارد PoE

برای مجهز کردن شبکه به سیستم PoE دو راهکار به شرح زیر وجود دارند:

سوئیچ شبکه PoE: سویئچ PoE به سویئچ شبکه ای گفته می شود که به صورت پیش فرض PoE Injector درون آن تعبیه شده است. بقیه تجهیزات تحت شبکه به صورت معمولی به سوئیچ متصل می شود و سویئچ مشخص می کند که آیا آنها با PoE سازگار هستند یا نه، سپس برق مورد نیاز را به صورت اتوماتیک فراهم می کند. سویئچهای PoE می توانند برای هر وسیله ای مناسب باشند و مورد استفاده قرار گیرند. این سویئچها از رده غیر مدیریتی، کم هزینه با تعداد پورت کم تا سوئیچهای مدیریتی، رک مونت با تعداد پورتهای بالا قابل استفاده و موجود می باشند.

منبع تغذیه PoE یا به عبارتی PoE Injector یک سخت افزار می باشد که با ورود کابل شبکه به دستگاه، خروجی آن را به صورت PoE صادر می کند. PoE Injector می تواند برای شبکه های محلی (LANs) که نیازمند به PoE است، استفاده شود. زمانی PoE Injector بجای سویئچ PoE در شبکه استفاده می شوند که تعداد محدود و معدودی پورت PoE در شبکه لازم باشد. به طور مثال شبکه ای که نیاز به یک یا حد اکثر 2 عدد پورت PoE دارد منطقی نیست از سویئچ 5 یا 8 پورت PoE استفاده گردد و بهتر آن است از راهکار PoE Injector استفاده گردد. PoE Injectorها از واحدهای Rackmount Multi Port تا Single Portهای کم هزینه موجود هستند. استانداردهای IEEE معروف PoE در شبکه های کامپیوتری شامل دو استاندارد زیر هستند:

استاندارد 802.3af: میزان توان 15.4 وات و  Minimum 44 V DC and 350 mA

استاندارد 802.3at: میزان توان 25.5 وات

PoEهای خارج استانداردهای فوق در ولتاژهای 5 و 12 و 24 نیز در بازار جهت بعضی از تجهیزات وایرلس Outdoor یا سایر تجهیزات شبکه نیز وجود دارد.

برچسب ها: VoIP, PoE, IP Camera, Access Point, IP Phone, WiFi, PoE Injector, IEEE, 3af, 3at, Multi Port, Single Port